Beth – Eu só peço a Deus -Vredesweek 2022
Ik vraag alleen maar aan God, dat het verdriet dat ik zie me niet onverschillig laat zijn, dat ik niet dood zal gaan zonder dat ik daar wat mee heb gedaan.
Ik vraag alleen maar aan God dat onrecht me niet onverschillig zal zijn, dat ik dat maar niet gewoon laat gebeuren.
Ik vraag alleen maar aan God dat oorlog en geweld me niet onverschillig zijn, want het is een groot monster dat de onschuld van mensen vertrapt.
Ik vraag alleen maar aan God dat de leugen me niet onverschillig zal zijn, dat het niet zo kan zijn dat mensen die dingen verdraaien de macht hebben.
Ik vraag alleen maar aan God dat de toekomst me niet onverschillig zal zijn, opdat niemand zal hoeven te vluchten en in een andere cultuur moet gaan leven.

We luisterden naar dit gebed in de dienst van zondagochtend 8 augustus. Het klonk helder in onze kerkzaal en is te beluisteren op YouTube. Het is van toepassing op ons, op onze geloofsgemeenschap: niemand wil onverschillig zijn.

Hoe we wel omgaan met wat onze wereld nu vertoont, hoe we ons wel verhouden tot alle gebeurtenissen, is voor ieder heel verschillend.
De Deventer Vredesweek van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september biedt diverse manieren om je betrokkenheid bij het wereldgebeuren met anderen te delen. We zouden het fijn vinden wanneer je die behoefte hebt.
We noemen de Walk of Peace, zaterdagochtend 17 september
Ook de kinder-knutsel-middag, met een verhalenverteller. Kraanvogels worden gevouwen: de kraanvogel is het symbool van kinderen die een oorlog meemaken.
Zondag 18 september doen we dat waarschijnlijk tijdens de buitendag.
Woensdagochtend 21 september – in de crypte van de Lebuinus – een wake met aansluitend gesprekskring voor Oekraïne. Die avond een gesprek over het verband tussen klimaat en vrede, in het Geert Groote huis.
Tussen de middag van vrijdag 23 september natuurlijk ook het Vredesgebed.

De website www.deventerdagvandevrede.nl vermeldt het gehele programma en biedt de mogelijkheid om je aan te melden.
Ariane Röell 06-45665722 en Tineke Hoogenkamp 06-33651230
Nadere info ook bij Esther Klaassen 06-11420268