☰ Menu

Met ingang van 11 juli 2021 weer naar de kerk!

Vanaf zondag 11 juli zullen de kerkdiensten weer toegankelijk zijn. We houden ons daarbij natuurlijk nog steeds aan de regels. Dat betekent 1,5 meter afstand houden van mensen die niet tot uw huishouden behoren, regelmatig handen wassen en bij klachten thuis blijven, ook als u al volledig gevaccineert bent. Tijdens het lopen dragen we nog een mondkapje.
Meldt u zich van tevoren aan, liefst met een mailtje naar info@hetpenninckshuis.nl. Als u niets terug hoort is er plek en bent u welkom.
Er zal nog gebruik gemaakt worden van voorzangers, maar we drinken samen wel weer koffie.

Hieronder kunt u de diensten die in de afgelopen periode zijn opgenomen terugkijken: 

https://www.youtube.com/channel/UCQ5KcjLtWQSOAVvwl8yxFCg

Verwachte diensten:

  • 12 september: Onlinedienst Fulco van Hulst: https://www.youtube.com/channel/UCQ5KcjLtWQSOAVvwl8yxFCg
  • 19 september: 10.00 uur ds. Fulco van Hulst Vredesweek, Collecte: Meester Geertshuis:
    Thema Inclusief samenleven.
    Inclusief samenleven, dat is het thema van de Vredesweek 2021. Maar wat is dat eigenlijk, inclusief samenleven? ‘Iedereen mag er zijn’, ‘iedereen hoort erbij’: het zijn mooie woorden, maar maken we het ook waar? In de dienst van 19 september, aan het begin van de Vredesweek zullen we het over die vraag hebben met betrekking tot de LHBTIQ+gemeenschap. In onze geloofsgemeenschap is genderidentiteit en seksuele geaardheid eigenlijk ‘geen issue’. Dat wil zeggen dat wij iedereen in ons midden verwelkomen en aanvaarden zoals hij, zij of het, maar dat is niet overal zo. Niet in alle kerken, niet in de samenleving als geheel. Regelmatig horen we in het nieuws over geweld tegen LHBT-ers – van dreigementen, tot fysiek geweld. En zelf zeggen we dat iedereen er ‘mag zijn’, maar zijn we ons ook bewust van hoe moeilijk dat voor veel mensen op veel plaatsen nog is? Hebben we er echt begrip voor wat het betekent als je je ‘anders’ voelt, ‘anders’ weet dan de meeste mensen om je heen? Een dienst met Mozes en ‘Bronski Beat’, een dienst met ‘een roze randje’, een dienst met een boodschap, maar evengoed met een vraag, namelijk: wat is er nu echt nodig om een inclusieve kerk te zijn?
  • 26 september 10.00 uur Dora de Vrij, Collecte: PAX Vredesweek, Jaarvergadering na de dienst