Op zaterdag 16 maart geven doopsgezinde gemeenten twaalf uur lang het licht van vrede door in een wake. Elk uur ontsteken we in een doopsgezinde gemeente in Nederland het licht.
Uitgangspunten zijn:
-Bid en kom in actie voor een einde aan de spiraal van geweld en onrecht. In het besef dat het bevoordelen van één natie of etniciteit ten koste van een ander schadelijk is.
-We willen dat de Israëlische regering haar huidige aanvallen op Gaza en de Westelijke Jordaanoever staakt en een begin maakt met het rechtzetten van de decennialange bezetting en onteigening van het Palestijnse volk.
-We willen dat Palestijnse militanten hun aanvallen op Israëli’s staken, gijzelaars vrijlaten en geweldloze manieren zoeken naar een uitweg.

Ook Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis doet mee. Op 16 maart houden we van 11.00 uur tot 12.00 uur het licht brandend. Iedereen is welkom om in dit uur aan te sluiten, voor een gedeelte of het gehele uur. Maar ook daarbuiten (van 9.00 tot 21.00 uur) ben je van harte welkom om stil te zijn, een kaarsje te branden of de petitie te ondertekenen.

Tijdens de openingstijden van de VVV ben je van harte welkom via de Brink. Buiten de openingstijden van de VVV zijn we bereikbaar via de Spijkerboorsteeg.

Tineke Hogenkamp
Dora de Vrij