Leeskring Verwarrende Verhalen

Misschien ken je ze nog van vroeger of zijn ze helemaal nieuw voor je; die bijbelverhalen waarvan je je afvraagt waarom ze in de bijbel staan en wat ze betekenen. Ze gaan over mishandeling, verkrachting, opdrachten die onmenselijk zijn. Bizarre verhalen waar mensen zich aan stoten en storen. Dikwijls worden ze maar overgeslagen omdat we ons er eigenlijk geen raad mee weten. Ze druisen in tegen onze normen en waarden, onze wetgeving, ons gevoel. Wat moeten we ermee? En is er een uitleg mogelijk waar we in onze tijd wèl mee uit de voeten kunnen? Met elkaar lezen we iedere maand één verhaal en zoeken naar een betekenis.

In mei lezen we het verhaal van David en Batseba, 2 Sam. 11: 1-27.
Een verhaal over macht en machtsmisbruik, met de dood tot gevolg. Als David zijn oog laat vallen op Batseba, vrouw van Uria, en zij zwanger van hem wordt, probeert hij eerst Uria deze zwangerschap in de schoenen te schuiven. Als dat niet lukt, omdat Uria trouw is aan zijn opdracht, zorgt David ervoor dat Uria sneuvelt in de oorlog. Daarna neemt David Batseba tot zijn vrouw.

Data & tijd:
Donderdag 23 mei: 18.30 – 20.30 uur

Ik heb nu gekozen voor de vierde donderdag van de maand, vroeg op de avond. De eerste bijeenkomst zullen we even kijken of dat een goed moment is, of dat we wisselen. Mocht je wel geïnteresseerd zijn, maar op het gestelde moment in de week niet kunnen, dan is het fijn als je dat aan mij laat weten.
Sowieso is het prettig als je deze eerste keer laat weten als je komt. We komen bij elkaar in de Witteveenkamer.

Nicoline Swen