Waarom zou je de Bijbel willen lezen? Een dik, gedateerd boek met veel wonderlijke en soms gewelddadige verhalen. Een boek met een moraal en met vooroordelen waar je vanaf wilt. Dus: Weg met de Bijbel? Of het toch lezen, maar hoe dan? Over deze vragen hebben drie Remonstrantse predikanten een boek geschreven. Het zijn kritische lezers, maar ze zijn ook ‘weg van de Bijbel’.

Eén van de drie predikanten, dominee Sigrid Coenradie van Het Penninckshuis in Deventer, zegt over het boek: “De Bijbel begint met een droom, het paradijs (Genesis), en eindigt er (met Openbaring) ook weer mee. Daartussen gebeurt een heleboel: hoe worden we bevrijd en hoe komen we weer thuis met z’n allen?”

Met andere woorden, de Bijbel gaat over levensvragen. Wie worstelt er nu niet zo nu en dan met het leven en zoekt naar het vertrouwen dat het leven ondanks alles de moeite waard is? In ‘Weg met de Bijbel’ wordt voortdurend de relatie met het gewone leven gelegd. Het boek gaat over geld en armoede, kwetsbaarheid, mens en planeet. Er worden voorbeelden aangehaald van film en literatuur. In de wisselwerking met je eigen leven, kunnen bijbelverhalen betekenis krijgen.

Dominee Coenradie presenteert het boek op woensdag 12 april van 10.00-11.30 uur in het Penninckshuis, Brink 89 in Deventer, ingang via de Spijkerboorsteeg.

Het boek ‘Weg met de Bijbel’, wordt uitgegeven door uitgeverij Meinema, kost €16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel.