Doen jullie mee met de Deventer Vredesweek? Die is dit jaar van zaterdag 16 t/m zondag 24 september. De zevende editie alweer!

Het thema dit keer is ‘Vrede verbindt Deventer’ en samen met andere organisaties hebben we een mooi programma samengesteld om stil te staan bij vrede en inclusiviteit. We hopen op mooie ontmoetingen en bijzondere momenten waar we met warmte en dankbaarheid op terug kunnen kijken.

Dit jaar veel activiteiten waarbij we kennis kunnen maken met stadsgenoten met een andere achtergrond. Het is in de ontmoeting dat we elkaar leren kennen, en wederzijdse interesse en respect ontstaat. Dus: doe mee en kom uit je bubbel!

Een greep uit het programma:

  • Lezing Katja Tolstoj over verzoening (Lebuïnuscafé in Lebuïnuskerk)
  • Korte voorstelling ‘Gedwongen reis, over grenzen’ door Syrische vluchtelingen i.s.m. dansgezelschap Impact en het Etty Hillesum Centrum. Optreden in voormalige synagoge
  • Vredeskoor (Deventer musici en kerken, bewoners AZC, DeventerDoet)
  • Multiculturele maaltijd met dialoogtafels (Vrouwen voor Elkaar i.s.m. Meester Geertshuis en Deventer in Dialoog)
  • En als klapper op zaterdag 23 september een Vredesroute door Deventer met activiteiten op verschillende locaties en op zondag 24 september Vredesvieringen in kerken door heel Deventer

De agenda vinden jullie op deventervredesweek.nl. Daar kun je ook meer informatie vinden over de activiteiten en deelnemende organisaties. Ook kun je je daar aanmelden voor de activiteiten. Aan de meeste neem je gratis deel, dus kom en neem je vrienden mee!

Tot ziens in de Deventer Vredesweek 2023!