Winterwarme-Comforter-maak-dag op 18 januari 2020
Op 18 januari 2020 vindt in het kader van 100 jaar MCC (Mennonite Central Committee) een speciale activiteit plaats: ‘De Winterwarme-Comforter-maak-dag’. Deze wordt landelijk gevierd in Dopersduin.

Sinds september jl. is ook in onze geloofsgemeenschap een groep enthousiast aan het werk gegaan om zoveel mogelijk comforters te maken. In Huize Salland is de Indiëzaal beschikbaar gesteld voor deze activiteit. De groep is al twee keer met succes samengekomen. Inmiddels is één warme deken klaar. Aan de volgende – in weer een ander dessin – wordt fleurig en wel de laatste hand gelegd. Daarnaast liggen vele stapeltjes geknipte lapjes gereed voor nieuwe comforters.
Vanuit verbondenheid met de landelijke actie is besloten om ook in Deventer op zaterdag 18 januari 2020 verder te gaan met het maken van de comforters. Als u mee wilt doen aan dit project bent u van harte welkom, er is nog plaats voor nieuwe mensen.
Het streven is zoveel mogelijk comforters te maken. Dus extra handen zijn van harte welkom! Ook mensen die niet kunnen naaien, maar het leuk vinden een patroon in elkaar te zetten of mensen die willen knopen, iedereen kan meedoen!
Het project loopt door tot het najaar van 2020. Dan gaat er weer een container naar Syrië. Op een gegeven moment zullen we ook weer schooltasjes gaan naaien. Helpt u mee?!
Als u graag mee wilt doen, maar geen vervoer hebt naar Huize Salland, dan kan vervoer worden geregeld via de leden van de Werkgroep Diaconaat. Schroomt u daarom niet contact op te nemen.

Plaats van samenkomst: Indiëzaal in Huize Salland, Bloemendalsweg 3, Colmschate.
Tijd: 14.00 uur
Oproep: Voor het maken van comforters zijn o.a. de volgende materialen nodig:
• goede katoenen (!) stof voor de vierkantjes
• “oude”, maar niet versleten dekbedhoezen voor achterkanten
Nb. De stoffen moeten niet te licht of te donker zijn voor dit doel. Dus graag stof meenemen als u nog wat heeft liggen.
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen me
t:
Marijke de Wit of Marjolein Zwemmer: info@hetpenninckshuis.nl