Comforters

Op dinsdag 30 april is de camper van Karin Janze en Aart Hoogcarspel op weg gegaan naar Detmold in Duitsland. Er was een aanhangwagen nodig want er gingen maar liefst 250 comforters mee! Een recordaantal sinds we begonnen met comforters naar Oekraïne te sturen. Ook zijn 50 hygiënekits meegegaan met de zending.
De goederen zijn goed aangekomen in Detmold. Het vervolgtransport naar Oekraïne, dat Johann Matthies (de contactpersoon in Duitsland) had voorbereid, mislukte en daarom zijn de comforters tijdelijk opgeslagen in een hal van een groeiende Mennonieten Gemeente “Schöne Aussicht” in Detmold.
De comforters en andere hulpgoederen worden via Mennonieten-kanalen uitgedeeld in de frontregio’s bij o.a. Melitopol en Cherzon, aan alle mensen die hulp nodig hebben.
Zijn we nu klaar? Helemaal niet! In september gaat de volgende bus richting Oekraïne met hopelijk weer een heleboel comforters en, nieuw, sokken. Lekker warme zelfgebreide sokken, dus als u van sokken breien houdt en uw hele familie is al ruim voorzien, dan heeft u nu een goede afzetmarkt. Voor mannenmaten wordt gevraagd om donkere kleuren en voor dames en kinderen alle kleuren die je kan verzinnen. Graag met een briefje eraan vast welke maat het is, dat maakt uitdelen gemakkelijker.
Stoffen voor de comforters blijven altijd welkom, bel me zodat ik die kan ophalen of geef ze mee aan een van onze comforter makers. Je herkent ze gemakkelijk, ze hebben het namelijk vaak over het maken van comforters….

Gezellig meehelpen kan natuurlijk ook! We komen bij elkaar op de eerste zaterdag van de maand in de recreatiezaal van Thomas Wildey aan de Jac. P. Thijsseweg in Deventer.

Meer informatie bij Martine Faber, martinefaber@hotmail.com of 0652482157.