Eind september gaat er weer een bus met comforters naar Oekraïne. We werken daarom rustig door om weer zoveel mogelijk mensen te kunnen verwarmen met onze lappendekens. We kregen in juni een grote doos lapjes uit Wassenaar en ook uit de eigen gemeente komen regelmatig tassen met lappen die we gebruiken voor de comforters. Tot nu toe hadden we een paar prachtige rollen stof die we konden gebruiken voor de achterkanten maar die zijn nu op, dus we zijn weer op zoek naar grote lappen. Heeft u misschien nog een dekbedovertrek in de kast liggen dat u niet meer gebruikt maar nog wel goed is? We kunnen alle kleuren gebruiken behalve wit en bijna wit. Een witte deken is namelijk in een vluchtelingenkamp of een oorlogsgebied als Oekraïne moeilijk schoon te houden.
Vanaf september komt de groep weer bij elkaar op de eerste zaterdag van de maand om 13.00 uur in de Ichtuskerk. U bent van harte welkom om mee te doen, het is niet moeilijk. Wilt u meer weten of stof doneren, schiet me aan in de kerk, mail of bel me.
Martine Faber martinefaber@hotmail.com 0570-650878Oproep: Voor het maken van comforters zijn o.a. de volgende materialen nodig:
• goede katoenen (!) stof voor de vierkantjes
• “oude”, maar niet versleten dekbedhoezen voor achterkanten
Nb. De stoffen moeten niet te licht of te donker zijn voor dit doel. Dus graag stof meenemen als u nog wat heeft liggen.