In de cursus ‘Bijbellezen door rabbijnse bril’ kijken we met de rabbijnen mee welke vragen zij aan Bijbelteksten stellen en welke antwoorden zij geven en wat wij er als cursisten mee kunnen. Achtergrond van de vragen  van rabbijnen aan Bijbelteksten is inzicht te verwerven wat God van de mens vraagt om het leven op deze wereld mogelijk te maken.
Met deze bril  behandelen wij in 2020 de Abrahamsverhalen met behulp van het cahier ‘Weg van de Tora’ deel 2. Een bundeling van artikelen geschreven door drs. Dodo van Uden voor het Doopsgezind weekblad (kostprijs €7,-)
Op 5 maart a.s. zal ds. Bart Trouwborst uit Nieuw Leusen een begeleidingsavond verzorgen. Hij zal dan ingaan op onze vragen en opmerkingen van de voorgaande bijeenkomsten.

De cursus staat open voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze wijze van omgang met Bijbelteksten. Bijbelkennis is niet nodig, beschikken over een Bijbel is handig. Hoewel we al een seizoen achter de rug hebben is tussentijds invoegen  heel goed mogelijk.

In de maanden januari tot juni 2020 komen we eens per twee weken op donderdagavond bij elkaar van 19.30 tot 21.20 uur in de Witteveenkamer (te bereiken via de Spijkerboorsteeg).

Data:
9 en 23 januari
6 en 20 februari
5 en 19 maart
2  en 16 (of 23) april
14 mei (afsluiting met Joodse wandeling door Deventer)

Nadere informatie over lesmateriaal en kosten bij Ariane Röell, e: a.roell@telfortglasvezel.nl of t: 0570-785883 

Penninckshuis, Brink 89, Deventer, ingang Spijkerboorsteeg

Plaats: Witteveenkamer